1677605.jpg

Tässä eräs käpälistäni lähtenyt Sacher kakku. Olen ihan heikkona suklaaseen. Tämä kakkuohje on Kotilieden kaukkukirjasta. Kakkuun on käytetty yhteensä kaksi taloussuklaa levyä.

Keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sulatettu suklaa ja voi sekaan. Lisätään kuivat eli jauhot ja vanilliini sokeri. Sen jälkeen sekoitetaan valkuaisvaahto joukkoon varovasti. Sitten pohja paistetaan. Leivinjauhetta ei pidä tässä taikinassa käyttää.

Jäähtynyt ja kumottu kakku leikataan kolmeen osaan ja kostutetaan happamalla omenamehulla. Väliin levitetään kirpeää aprikoosi hilloa. Minä tosin käytin Papin itse keräämistä lakoista tehtyä hilloa. Slurp...iso osa taisi purkista mennä ihan käpälieni kautta...nam..

Kakun päälle sitten suklaa kuorrutus. Olen kokeillut kahta erilaista, enkä oikein pidä kummastakaan. Toiseen suklaa sulatetaan yhdessä vesitilkan ja sokerin kanssa ja toisessa voin kanssa.. Haluaisin vaan löytää sellaisen alkuperäisen, kovan sulkaapinnoitteen tälle lempi kakulleni.