Pohjat (4 kpl)

3 1/2 dl tomusokeria
2 dl valkuaisia (noin 6 kpl)
150 g jauhettua mantelia

Täyte ja kuorrute

1 1/2 dl kahvia
5 rkl sokeria
1 1/2 dl kermaa
300 g voita
100 g jauhettua mantelia

Pinnalle

25 g mantelilastuja
tomusokeria
Vuoraa 2 peltiä leivinpaperilla. Mittaa sokeri ja valkuaiset kulhoon ja vatkaa niitä sähkövatkaimella noin 20 minuuttia, kunnes vaahto on muuttunut sitkeäksi. Lisää lopuksi mantelijauhe varovasti sekoittaen.

Jaa marenkiseos pelleille neljään osaan ja levitä noin 25 x 18 sentin suorakaiteiksi.Pane molemmat pellit yhtä aikaa uuniin ja paista pohjia 125 asteessa noin 1 1/2 tuntia,kunnes ne ovat täysin kuivuneet.Vaihda peltien paikkaa muutamia kertoja paiston aikana.Irrota pohjat varovasti lastan avulla ja jätä jäähtymään uuniritilän päälle.

Sekoita kuuman kahvin joukkoon sokeri. Lisää kerma ja anna seoksen jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi. Vatkaa kahvi-kermaseosta voihin pienissä erissä.Lisää lopuksi jauhetut mantelit. Jaa täyte täysin jäähtyneille pohjille ja tasoita.Pinoa kakku.

Paahda mantelilastuja paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat väriä. Jäähdytä lastut ja painele niitä kakun pintaan.

Siivilöi koristeeksi vielä tomusokeria ja nosta kakku jääkaappiin viilenemään ennen tarjoilua.
Tälle ihanalle kakulle on antanut nimensä kolmannen presidenttimme vaimo, Ellen Svinhufvud. Hän ihastui rapeaan, vienosti kahvilta ja manteleilta maistuvaan kakkuun ikihyviksi. Kahvipöydässä se on omimmillaan, mutta raikkaiden hedelmien kanssa tarjoiltuna kakku on myös juhlava jälkiruoka.