1677604.jpg

Mami sai vakituisen työpaikan, joten leivoin Mamin työkavereille tällaisen herkkupalan. Tämä lakritsipäällysteinen kakku oli aivan ilmiömäisen ihanaa. Kakku on n. 20 hengen kakku.

Kakkupohja
6 kananmunaa
3dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
4 rlk sitruuna mehua
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Aloita voitelemalla vuoka ja jauhoita se korppujauhoilla, ellet käytä silikonivuokaa. Silikonivuokaan suhaus sumutettavaa paistopinnoitetta. Laita uuni päälle noin 175 asteeseen, kiertoilmauuni vähän pienemmälle.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja sitruunan kuori. Varovasti lisää jauhot, joiden sekaan leivinjauhe on sekoitettu. Paista noin20-25min. Muista tarkistaa kakun kypsyys tikulla.

Täyte
4 kpl lakritsa-toffee vanukkaita
1 prk vispattavaa kermaa tai sen korviketta
2 rlk liivatejauhoa sulatettuna pieneen tilkkaan vettä.

Sitruunalimonaadia kostutukseen

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vanukkaat ja viimeiseksi varovasti kapeana nauhana liivateseos.

Kumoa ja viipaloi kakku. Laita uunivuokaan vahvaa muovikelmua. Laita kakun "kansi" pohjalle. Kostuta limulla ja laita paksuhko kerros lakutoffee täytettä. Laita seuraava kakku viipale täytteen päälle ja toimi kuten aikaisemminkin. Viimeisen täytekerroksen päälle laita kakun "kansi" ja kostuta se limulla. Laita  kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kuorrutus
10 kick-lakupatukkaa
1/2 kermaa
Keitä miedolla lämmöllä patukat ja kerma, kunnes patukat sulavat. Keitos palaa pohjaan hyvin herkästi, joten heti kun kaikki patukat ovat sulaneet ja "massa" tasaista, siirrä hellan reunalle vähän jäähtymään. Kun seos on vähän jäähtynyt, kaada se kuorrutettavalle alueelle tasaisena, leveänä nauhana.

On niin maan hyvä kakku, ettei ihan uskoisikaan karhun näin hyvin onnistuneen..

Love Charles